Gasvrij Purmerend (Gemeente Purmerend)

De bedrijven Locas en Stef Swart zorgen in combinatie met de Gasvrij Purmerend (Gemeente Purmerend) en de Stadsverwarming Purmerend (SVP) voor de energietransitie van aardgas naar stadsverwarming in de pilotwijk 95 woningen Purmerend. Zij hebben in dit project zowel een adviserende als uitvoerende rol. Dit doen wij met individuele aandacht voor de bewoner (elke woning is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen) en met het oog op ontzorgen van de bewoner.

Tevens is Locas een samenwerkingsverband aangegaan met de Stoof Keukens Heerhugowaard om ook de transitie naar gasloos koken (inductie) zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In samenspraak met de SVP (vertegenwoordigd door installateur Knook) zal Locas de ombouw van de CV-ketel naar de warmte afleverset verzorgen.

 

De uitgevoerde werkzaamheden:

  • Vervangen groepenkast in bestaande meterkast (Stef Swart)
  • Aanbrengen extra kookgroep inclusief bekabeling t.b.v. het elektrisch koken (Stef Swart)
  • Groepenkasten worden naderhand gekeurd door een onafhankelijke partij (TAK Inspectie & Advies). Met deze keuring bieden wij onze opdrachtgever en de woningeigenaar een extra garantie dat de groepenkast weer jaren mee gaat.
  • Aanbrengen CV-leidingen t.b.v. de CV-installatie tot op de nieuw te plaatsen warmte afleverset van de stadsverwarming (beugel wordt door Locas geplaatst, afleverset wordt door de SVP (*) geplaatst)
  • Aanbrengen van een condensafvoer t.b.v. de inlaatcombinatie van de warmte afleverset
  • Aanbrengen van de koud- en warmwater leidingen tot op de nieuw te plaatsen warmte afleverset
  • Het aanbrengen van een complete CV-installatie bestaande uit radiatoren, radiatorappendages & CV-leidingen  in woningen welke nog zijn voorzien van gevelkachels en een gas moederhaard.
     

Het keukenrenovatiebedrijf de Stoof Keukens voert in opdracht van Locas de onderstaande werkzaamheden uit:

  • Het leveren en plaatsen van de inductie kookplaat en waarnodig aanpassen van het aanrechtblad van de bestaande keuken. De inductie kookplaat wordt aangesloten op de extra kookgroep welke door

Stef Swart is aangelegd.

(*) =      SVP staat voor StadsVerwarming Purmerend